Søg:

03. juli, 2015

eDatabanken: Unikke uddannelses-, beskæftigelses-, it- og pendlingsstatistikker er opdateret med 2014-tal - få gratis adgang til eDatabanken ved at følge eStatistik på LinkedIn

De opdaterede statistikker sætter særligt fokus på uddannelse, beskæftigelse og pendling i landets kommuner fra 2003 til 2014. Statistikkerne offentliggøres i eDatabanken, der bygger på specialkørsler fra Danmarks Statistik. eDatabankens brugere kan skræddersy, så der tegnes et detaljeret billede af erhvervsstrukturen i alle landets kommuner.

eDatabanken gør det muligt at kombinere uddannelsesniveauet, branche, køn og socioøkonomisk status blandt de beskæftigede i landets kommuner, både i den offentlige og private sektor. Det er derfor muligt at undersøge både generelle, men også meget specifikke tendenser i de enkelte kommuner.

 

Ønsker du eksempelvis at vide, hvor mange højtuddannede mænd og kvinder, der er beskæftigede i Halsnæs Kommune? Hvor mange kvinder med mellemlang uddannelse, der er ansat i den offentlige sektor i Thisted? Hvor mange mænd med erhvervsfaglig uddannelse, der i 2014 i Sønderborg Kommune pendlede ud af kommunen for at arbejde? Dette kan eDatabanken med de opdaterede 2014-tal give dig svar på.

 

  • Vidste du, at antallet af beskæftigede med en grundskoleuddannelse de seneste fem år er faldet med 156 674 personer svarende til cirka 22 procent?
  • Vidste du, at der i 2014 for første gang var flere beskæftigede kvinder end mænd med en universitetsuddannelse i både Odense, Vejle og Randers?

 

Pendlingsstatistik
Pendlingsstatistikken viser ind- og udpendlingen i alle landets kommuner – opgjort på uddannelsesniveau og køn. Danmarks Statistik definerer pendlere som personer, der har bopæl i én kommune og arbejdssted i en anden kommune.

 

Har du undersøgt, hvor stor forskel der er på antal bosiddende og antal arbejdende i din kommune? Hvor mange af pendlerne i din kommune, der er personer med lang videregående uddannelse? Og hvordan udviklingen af pendlere med lang videregående uddannelse har set ud?

 

  • Vidste du, at Ikast-Brande er den kommune vest for Storebælt, hvor indpendlere med 47 procent udgør den største andel af kommunens beskæftigelse i 2014?
  • Vidste du, at 82 procent af de højtuddannede i beskæftigelse, der bor i Rebild Kommune, arbejder uden for kommunen?

 

Få adgang til detaljeret kommune- og pendlingsstatistik gennem LinkedIn her.


På baggrund af ovenstående registerbaserede arbejdsstyrkestatistik har eStatistik udviklet en lang række statistikker, der belyser den enkelte kommunes særlige styrkepositioner.

Dansk jobrekord med ”aber dabei”

17. november, 2023

Dansk jobrekord med ”aber dabei”

TEMA om it-sektoren: Beskæftigelsen sætter rekord!

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Beskæftigelsen sætter rekord!

TEMA om it-sektoren: It-arbejdsmarked og uddannelsesniveau - meget mere end techvirksomheder

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: It-arbejdsmarked og uddannelsesniveau - meget mere end techvirksomheder

TEMA om it-sektoren: Virksomheder og iværksætteri

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Virksomheder og iværksætteri

TEMA om it-sektoren: Økonomisk udvikling

29. juni, 2023

TEMA om it-sektoren: Økonomisk udvikling